skip to Main Content

Abban az esetben, ha elhatározta magát, hogy az ablakcserét a mi cégünkkel és a nálunk vásárolt nyílászárókkal szeretné megvalósítani, mi az Ön igényei szerint szakszerűen beépítjük, illetve a régi ablakokat, ajtókat kicseréljük és díjmentesen elszállítjuk.

Munkánk során mindig arra törekedtünk, hogy precízen és a lehetőség szerint minél tisztább munkát végezzünk, ugyanis számunkra az Ön elégedettsége a legjobb reklám. Az is fontos, hogy munkafolyamatok Önnek a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjon az ablakcsere során.

Az alábbi ablakbeépítési lehetőségeink kínálkoznak:

Ablakbeépítés az előre kialakított falnyílásba:

A kőműves szakember által előre kialakított falnyílásba építjük be az ablakot illetve az ajtót. Igény esetén párazáró és páraáteresztő szalagokkal is.

Ablakcsere bontással téglaépületekben (bontás, beépítés):

Ebben az esetben a régi ablak tokját is kibontjuk a falnyílásból.

Téglaépületnél azonban nagy valószínűséggel sérülni fog a fal is az ablakcsere során, de ha igény van rá, akkor a sérüléseket szakembereinkkel helyreállítjuk. (kivéve festés és a tapéta)

A bontással történő beépítés előnyei:

  • nagyobb üvegfelületet kapuk
  • tökéletesebb szigetelés

Hátrányai: (csak téglaépületnél)

  • a lakásban némi kosz keletkezik
  • a fal megsérül a bontás során

Mi ezt az ablakcsere módszert részesítjük előnyben,, mert ez a tökéletes, de természetesen vállaljuk a bontás nélküli ablakcserét is.

Ablakcsere bontás nélkül: (régi tokba építés):

Ha nem rég fejeződtek be a lakásában a felújítási munkálatok? A falak frissen festett színben pompáznak?  Az ablakok cseréjére viszont mégis csak szükség lenne? Ne aggódjon, mert az Ön számára is van egy tökéletes megoldásunk!

A tokba építés egy olyan ablak csere módszer, amelynek során nem szükséges a régi tokot kibontani. A tokba építés során nem fog sérülni a fal, mely azt is jelenti, hogy nem szükséges az ablakcsere után festő vagy kőműves által végzett javítására. Ez az eljárás csak akkor lehetséges, ha a meglévő nyílászáró anyagminősége azt engedi! Ezt a módszert téglaépületeknél alkalmazzuk (leginkább régi gerébtokos ablakok esetén)

 Előnyei:

  • nem sérül meg a fal
  • minimális kosszal jár

Hátránya:

  • az üveg mérete a két ablaktok miatt lecsökken (ez különösen akkor fontos tényező, ha az ablak mérete kicsi)
  • a régi ablaktok és a falnyílás közti szigetelés az eredeti marad

Ablakcsere bontással panel épületekben:

Panellakás ablak csere esetben mindig bontással történik, ugyanis az ablakok tokjába nem lehet az új ablakot beépíteni. Az ablakcsere után a szerelési habhézagot PVC takaróléccel fedjük be, majd a hozzá való ragasztóval húzzuk ki a peremét mindkét oldalon.

A nyílászáró cserénél nagyon fontos még, hogy csakis megfelelően képzett és tapasztalt szakember végezze. Vállaljuk az esetleges sérülések helyreállítását.

A törmelékek elszállítását az ár minden esetben tartalmazza!

Back To Top